S spletnim dnevnikom želim predstaviti svojo pot v svet naravoslovne fotografije in izkušnje deliti z vsemi, ki vas narava zanima. Vsem se zahvaljujem za morebitne komentarje in vprašanja.

nedelja, 3. februar 2013

SVETOVNI DAN MOKRIŠČ

2. februarja v Sloveniji vsako leto obeležujemo svetovni dan mokrišč. Na ta dan je bila leta 1971 v iranskem mestu Ramsar sprejeta Konvencija o varstvu mokrišč, imenovana tudi Ramsarska konvencija, ki je mednarodnega pomena. Konvencija poudarja potrebo po ohranjanju vseh mokrišč, njihovih funkcij in biotske pestrosti ter njihovo preudarno rabo.

V naravnem rezervatu Škocjanski zatok je bilo pripravljeno vodeno opazovanje ptic, obročkanje pa je zaradi slabega vremena odpadlo.


Kljub slabemu vremenu se je dalo opazovati lepo število različnih vrst ptic. Pogoste in običajne vrste za ta letni čas: mlakarica, liska, žličarica, žvižgavka, kreheljc, labod grbec, zelenonoga tukalica, rumenonogi, sivi in rečni galeb, siva, velika bela in mala bela čaplja, siva gos, pritlikavi kormoran, priba, sraka ... Videli pa smo tudi njivsko gos, kavke in sokola selca.

Ko je začelo deževati, sem šel obiskat še Sv. Katarino, pogledat črno prosenko in starega znanca, zelenonogega martinca.

Ni komentarjev:

Objavite komentar