S spletnim dnevnikom želim predstaviti svojo pot v svet naravoslovne fotografije in izkušnje deliti z vsemi, ki vas narava zanima. Vsem se zahvaljujem za morebitne komentarje in vprašanja.

sobota, 6. marec 2021

BALETKA

Fotografirati belo pastirico ni taka reč. Ni težko najti mesto, kjer se skupaj prehranjuje več pastiric. Zlahka bomo ujeli kakšno, ko koraka gor in dol, medtem ko išče kaj za pod zob. Če je še svetloba prava in ozadje dovolj daleč, bomo s posnetkom kmalu zadovoljni.

Pastirice najdemo v bližini vode. Tako lahko poskrbimo, da za ozadje dobimo modro barvo, ki se po moje črno beli ptici zelo lepo poda.

Pri fotografiranju bele pastirice pa moramo biti zelo previdni pri nastavitvah osvetlitve, saj bo bela obrazna maska lahko hitro "prežgana", sploh ob sončnem vremenu.

Če želimo pastirico ujeti v gibanju, poskrbimo, da bo čas osvetlitve čim bližje 1/2000 s ali celo več.

Ptice morajo redno skrbeti za svoje perje. Zato si večkrat na dan vzamejo nekaj časa, da se očedijo. To je priložnost, da ujamemo kakšno zanimivo pozo. Tu bo do izraza prišla hitrost vašega fotoaparata. Več posnetkov na sekundo naredi, večje so možnosti za dober posnetek.






Na koncu predstave še priklon.

Ni komentarjev:

Objavite komentar