S spletnim dnevnikom želim predstaviti svojo pot v svet naravoslovne fotografije in izkušnje deliti z vsemi, ki vas narava zanima. Vsem se zahvaljujem za morebitne komentarje in vprašanja.

sobota, 4. december 2021

KROMPIRJEVE POČITNICE

Letošnje krompirjeve počitnice smo tudi letos izkoristili za kratek skok na obalo. In ena izmed zanesljivih lokacij, kjer se dogaja vedno kaj zanimivega, je Sv. Katarina pred Ankaranom. Tokrat se mi je nasmehnila sreča v obliki velikega škurha.

Škurh je tu reden prezimovalec. Tu ga redno opazujem, a vedno bolj od daleč. Tokrat sem ga zasačil v mini laguni za školjčiščem, polni slanuš v najlepših barvah. Tudi jutranja svetloba takoj po vzhodu je dodala svoje.

Imel sem srečo, da je škurha, v bistvu dva, nekaj preplašilo z druge strani lagune. Prikorakala sta na plano in nato v plitvini našla nekaj rakovic, s katerimi sta potem imela kar nekaj dela. In ta gostija se je odvijala pred mojim objektivom : )

Nekako si ne morem najbolje predstavljati, kaj se dogaja z vsemi temi rakovicami v njegovem želodcu.

Čudovita ptica, krasna svetloba in to še tako od blizu! Brez kakšnih posebnih priprav in naporov in brez maskirne opreme. Še eno nepozabno bližnje srečanje ptičje vrste.

Ni komentarjev:

Objavite komentar