S spletnim dnevnikom želim predstaviti svojo pot v svet naravoslovne fotografije in izkušnje deliti z vsemi, ki vas narava zanima. Vsem se zahvaljujem za morebitne komentarje in vprašanja.

nedelja, 5. april 2015

NI VSAK DAN NEDELJA

Tako se menda reče, ko ti izjemne stvari ne uspejo prav vsakič. Pri fotografiranju ptic je izredno malo možnosti, da se poklopijo vsi načrti, ki jih imaš v planu.


Reglje so v teh dneh pogoste in da se jih videti na različnih vodnih površinah. Tako na stoječih vodah kot na rekah. Z nekaj sreče ostanejo dlje časa na enem mestu, tako da lahko pripravimo prežo za boljše posnetke. A kaj, ko ravno tisti dan nočejo zaplavati dovolj blizu, tja, kjer so se gibale prejšnji dan.


Na selitvi so tudi kupčarji. A tudi ti niso in niso hoteli bližje robu njive.  Nobena zvijača ni pomagala in tudi vztrajnost ne.


Na srečo pa so tu tudi različna presenečenja. Konopnica v trstičju, kjer je res nisem pričakoval, recimo. Na izbiro sem imel dve možnosti. Obe slabi. Fotografirati skozi vejevje ali tvegati poizkus s čistine. Odločim se za prvo možnost, ki se je izkazala za boljšo, saj do fotografiranja s čistine sploh ni prišlo.


Fino pa je tudi to, da se v naravi najde vedno kaj zanimivega, le pravilno je potrebno odpreti oči in hitro se znajdeš z zanimivim bitjem iz oči v oči.


1 komentar: