S spletnim dnevnikom želim predstaviti svojo pot v svet naravoslovne fotografije in izkušnje deliti z vsemi, ki vas narava zanima. Vsem se zahvaljujem za morebitne komentarje in vprašanja.

sreda, 19. januar 2022

SKORAJ POZABLJENI VODOMCI

Do sedaj sem nanizal že kar nekaj objav, vezanih na dogajanje v našem malem bajerčku ob reki Temenici to poletje in skoraj pozabil na stalnega obiskovalca vodomca. Ob pestrosti vseh ostalih, manj pogostih vrst, je bil vodomec "dober" le takrat, ko kaj drugega ni bilo pred objektivom : )

Priznam, da sem se mu premalo posvetil. Tokrat je narava sama poskrbela za pravi pravcati lonček kuhaj, ki je vodomcu ponujal zelo enostaven dostop do svoje hrane. Ribic ni lovil, ampak jih je dobesedno pobiral iz majhne lužice, kjer so bile tako ali tako obsojene na smrt.

Kljub temu nisem uspel narediti nič drugega, kot nekaj klasičnih portretov v različnih svetlobnih razmerah. Nobene akcije, nobene ribice v kljunu, ...

Težko rečem, koliko vodomcev vsega skupaj je uživalo v tem izobilju. Ni bilo poredko, ko so bili ob lužici tudi trije vodomci hkrati. In prepiri so bili neizogibni. Če bi se ga resno lotil, bi gotovo imel s fotografiranjem kar dosti dela.

Kdor z malim ni zadovoljen, velikega vreden ni. Seveda sem s fotografijami zelo zadovoljen. Tako zanimiva in barvita ptica kot je vodomec, te nikdar ne pusti ravnodušnega. Naloga za prihodnjič je torej jasna.

Ni komentarjev:

Objavite komentar