S spletnim dnevnikom želim predstaviti svojo pot v svet naravoslovne fotografije in izkušnje deliti z vsemi, ki vas narava zanima. Vsem se zahvaljujem za morebitne komentarje in vprašanja.

nedelja, 19. maj 2013

1. MAJ na Sečoveljskih solinah

Tudi letošnje prvomajske počitnice smo preživeli na Slovenski obali. Poleg kresovanja je bil obvezni del programa tudi obisk Sečoveljskih solin.











Obiskali smo novejši del solin in jo mahnili skozi glavni vhod proti multimedijskemu centru na drugi strani Lere. Na tem delu nisem pričakoval prav veliko ptic, a sem bil prijetno presenečen.


Takoj za tem, ko smo za družinsko vstopnico odšteli 10 €, so nas pozdravili prvi polojniki. Kot se za tako vstopnino tudi spodobi. Navadno se jih je dalo opazovati v starejšem delu solin, na Fontaniggah, vhod za mejnim prehodom. Večje število ptic na Leri je posledica praznih bazenov v Fontaniggah. Opazovati se je dalo tudi sabljarke, duplinske kozarke in druge zanimive vrste.


Malo bolj oddaljeni so bili zelenonogi martinci, močvirski martinec pa je kar korajžno stikal za hrano v bližini vhoda.


Mestne lastovke so nabirale gradivo za gnezda.

Kmečka lastovka


Polojniki so se kar dobro privadili na obiskovalce in fotografiranje ni prav zahtevno.


Glavna letošnja pridobitev Sečoveljskih solin pa je gotovo spa center Lepa Vida, kjer bomo lahko med razvajanjem iz udobnega ležalnika opazovali pisan ptičji svet : )

2 komentarja:

  1. Zelo dobre slike. Korajžni martinec, ki je iskal hrano blizu vhoda, pa je močvirski.

    OdgovoriIzbriši