S spletnim dnevnikom želim predstaviti svojo pot v svet naravoslovne fotografije in izkušnje deliti z vsemi, ki vas narava zanima. Vsem se zahvaljujem za morebitne komentarje in vprašanja.

četrtek, 10. oktober 2013

EVROPSKI DAN OPAZOVANJA PTIC 2013

Tudi letos je pod okriljem BirdLife International potekal, letos že 20., Evropski dan opazovanja ptic. DOPPS je v nedeljo, 6. oktobra organiziral 6 opazovalnih točk in sicer v Parku Tivoli, v Naravnem rezervatu Škocjanski zatok, v Mariborskem mestnem parku, na ribniku Vrbje, v Zdravcih in na bajerju v Šobcu. Sam sem obiskal meni najbližjo lokacijo, Zdravce pri Šmarjeti.




Izlet je vodil skoraj domačin Jani Vidmar. Iz Zbur nas je popeljal prek travnikov, ob Radulji do mrež, kjer je Marjan Gobec obročkal predvsem letošnje selivke kot so bičja in srpična trstnica, kovački, sive pevke in ostale bolj domače ptice.




Razlaga je bila zanimiva tudi najmlajšim. Še posebej pa spuščanje ptic nazaj v svobodo.



Zvezda in presenečenje dneva je bil pravgotovo vodomec, ki se je ujel v zgodnih jutranjih urah.


Vreme je zdržalo, dogodek pa bomo drugo leto ponovili.

2 komentarja:

  1. Gregor lep, poučen in zanimiv tvoj tale foto blog iz domačega okolja dolenjske pokrajine.
    Izvrstne in z dušo izbrane tvoje fotke....bodo "mladež po starosti in počutju" še dolgo spominjale na čudovita doživetja v meglenkasti nedelji Zdravcev pri Zburah.
    Lepo je bilo, da so si starši vzeli čas in pripeljali otroke......kajti "doživetje s ptičko v roki jih bo spremljajo dolgo.....začutili so prvinskost veselja do narave in življenja nasploh".

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja res je bila sila privlačna izkušnja.Še posebaj za otroke.Odlična družba in zanimiv ter zelo poučen program.Dan,ki še dolgo ostane v spominu.Hvala za povabilo.

    OdgovoriIzbriši