S spletnim dnevnikom želim predstaviti svojo pot v svet naravoslovne fotografije in izkušnje deliti z vsemi, ki vas narava zanima. Vsem se zahvaljujem za morebitne komentarje in vprašanja.

petek, 4. september 2015

NA DOPUSTU

Letošnje počitnice smo se odpravili v Anglijo, natančneje na jugo-zahodni del, Cornwall. Odločil sem se, da se posvetim družinskemu veselju in pustil težko fotografsko artilerijo doma.


Pogosto se zgodi, da na potovanjih naletimo na določene vrste, ki so dosti manj plašne kot pri nas doma. Seveda se nisem mogel upreti, da ne bi naredil posnetek ali dva.


Opazovanje dvorjenja in nato parjenja grivarjev iz neposredne bližine si pri nas ne znam predstavljati. Tudi sicer je grivar izredno pogosta vrsta in domačega goloba na podeželju skoraj ni videti.


Izredno pogosta in človeka vajena je tudi kavka.


Črne vrane in vrani na sploh vsepovsod nadomeščajo domače golobe.


Opazovanje ptic, skrb za ptice in združevanja v različna društva je v Angliji zelo razširjeno. Posledično nas ptičja simbolika spremlja praktično na vsakem koraku.



Ptice se pojavljajo na različnih uporabnih predmetih. Tale, namesto zvonca se mi je zdela še posebej posrečena.


Za slabih 50€ si lahko domov odnesete leseno školjkarico.


Na sprehodu po podeželju smo na pašniku naleteli na jato cca 50 mladih fazanov. Nenavaden prizor. Sploh samci brez repov, ki so se stegovali kot kakšne surikate, so bili posebej smešni.


Ptice so povsod. V Angliji pa z njimi včasih celo malo pretiravajo.


1 komentar: