S spletnim dnevnikom želim predstaviti svojo pot v svet naravoslovne fotografije in izkušnje deliti z vsemi, ki vas narava zanima. Vsem se zahvaljujem za morebitne komentarje in vprašanja.

četrtek, 20. september 2012

Enodnevni izlet - II. del, RAČKI RIBNIKI

Naslednja lokacija mojega enodnevnega izleta so bili Rački ribniki v bližini Rač. Sonce je bilo že zelo visoko in tudi ptice so že opravile večje jutranje aktivnosti. Čaplje so posedale na svojih priljubljenih mestih, si urejale perje in poskušale ujeti še kakšno žabo ali ribo za malico.




Tudi ponirek in labod sta poskrbela za svoje perje.
 

Med obhodom okrog Velikega ribnika sem opazil sivo čapljo, ki je stala na osamljenem kolu in oprezala za plenom. Izkazalo se je, da je preža zelo priljubljena in nastalo je kar nekaj zanimivih posnetkov.
 


 
Sicer nehvaležno opoldansko sonce je na zadnjem posnetku naredilo zanimive sence na krilih.
 
 
Kasneje so nad jezerom začeli krožiti trije ribji orli. Kot organizirana akrobatska skupina so se spustili na gladino in skoraj sinhrono poskušali ujeti svoj plen. V prvem poskusu sta bila uspešna dva, tretji (na sliki), pa se je moral dvigniti in narediti nov krog.
 
 
V drugem poskusu je bil uspešen tudi tretji orel.
 
TEHNIKA
Posnetek ribjega orla v akciji je sestavljen v kasnejši obdelavi iz petih zaporednih fotografij. Vsi posnetki 400 mm na crop ohišju, razen tretji posnetek sive čaplje, kjer je dodan 1.4X telekonverter.


Ni komentarjev:

Objavite komentar