S spletnim dnevnikom želim predstaviti svojo pot v svet naravoslovne fotografije in izkušnje deliti z vsemi, ki vas narava zanima. Vsem se zahvaljujem za morebitne komentarje in vprašanja.

sreda, 18. februar 2015

NAJMANJŠA "UJEDA" NA MEDVEDCAH


Tokrat je bil zadrževalnik poln vode in le delno zamrznjen. Na posnetku ni videti ptic, ker so se vse zadrževale v desnem, zahodnem delu zadrževalnika. Poleg 650+ mlakaric so bile tu še liske, žvižgavke, kreheljci, zvonci, sive gosi, veliki žagarji, labodi, čaplje, galebi in kormorani.


Nad polji so preletavale vrane, krokarji in kanje.


Dan sta mi popestrila tudi belorepec in pepelasti lunj. Seveda predaleč za kaj več kot dokumentarni posnetek. Lunja so sive vrane preganjale, da se mi je revež kar zasmilil.


Na grmu, ki raste na nasipu, je posedal veliki srakoper in sprva name ni naredil prav velikega vtisa. Počel je pač to, kar veliki srakoperji navadno počno, nato pa je odletel nekam med polja.


Čez nekaj časa sem srakoperja zopet našel. Na mejici se je mastil s svojim plenom, ki ga je nataknil na rogovilo. Pri pojedini ga je zmotila mimoidoča sprehajalka. Odlična priložnost, da fotografiram velikega srakoperja pri kosilu.


V treh urah se je srakoper vrnil k svojemu plenu le enkrat in še takrat ga je le opazoval, kot da bi preverjal, če je z njegovo malico vse v redu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar